oralix-logo-1431094947
    Toate articolele > , > Albire dentară la domiciliu – Pasta de dinți Opalescence

    Albirea dentară la domiciliu este una dintre metodele cel mai des utilizate în materie de estetică dentară.

    Un zâmbet alb luminos seamănă cu o carte de vizită bine facută. Cel puțin asta tindem să credem cu toții atunci când ne raportăm la dantura noastră.

    Mulți dintre noi preferăm dinți mai albi, în defavoarea unora sănătoși. Asta pentru că validarea socială, astăzi, este determinată de aspectului fizic.

    Însă, atunci când ai dureri sau sensibilitate dentară, nu te poți bucura pe deplin de zâmbetul tău perfect alb.

    Igiena orală deficitara sau alimentația nepotrivită pot influența atât aspectul dinților tăi, cât și sănătatea acestora. De aceea este bine să știi care sunt cauzele principale ale îngălbenirii dinților:

    • Alimentația – cafeaua, băuturile acidulate, coloranții alimentari, sfecla sau fructele de pădure consumate în exces pot duce la pătarea dinților
    • Înaintarea în vârstă este un factor natural de schimbare a culorii danturii, produs din cauza modificărilor de structură ce au loc la nivelul acesteia.
    • Fumatul – nicotina se depune pe smalțul dentar, ducând la schimbarea culorii acestora
    • Anumite medicamente – antibioticele(ex. tetraciclina, amoxacilina), clorhexidina sau alte substanțe cu efect antiseptic pot păta dinții dacă sunt consumate în exces.
    • Igiena dentară neadecvată – lipsa periajului sau practica incompletă pot duce în timp atât la pete pigmentare cât și la alte afecțiuni severe.

    Ce este albirea dentară și când se face?

    Albirea dentară este un proces de estetică dentară, care restabilește culoarea naturală a dinților, sau deschide cu câteva tonuri nuanța originală a acestora.

    Această procedură poate fi făcută fie la cabinetul medicului stomatolog, fie la domiciliu și poate fi de mai multe tipuri:

    Albirea la cabinetul stomatologic:

    • Albirea activată de o sursă de lumină
    • Albirea internă sau intradentară

     

    Albirea la domiciliu folosind:

    • Geluri de albire care se aplică pe gutiere de albire și se poziționează pe dinți pentru o anumită perioadă de timp, în funcție de recomandări.
    • Benzi de albire
    • Pastă de dinți pentru albire și alte produse pentru igienă orală (apă de gură, gumă de mestecat, etc.)
    • Alte metode – folosind bicarbonat de sodiu sau anumite alimente cu proprietăți de albire

     

    Este recomandat ca albirea dentară să se efectueze doar în urma unui control stomatologic.

    Medicul specialist poate identifica nuanța pe care o au dinții tai, folosind o cheie de culori. Cel mai usor de albit sunt dinții de nuanță galbenă, în timp ce dinții cu nuanțe de gri pot indica necroza pulpară.

    De asemenea, dentistul poate identifica dacă dantura ta prezintă semne care ar putea îngreuna sau chiar împiedica procesul de albire – carii, gingii inflamate, plombe, lucrări dentare, proteze sau un smalț mult prea subțire.

    Toate aceste aspecte pot determina care este tipul de albire potrivit, cantitatea de produs necesară și perioada de timp ideală pentru efectuarea acestui procedeu.

    Albirea dentară nu este recomandată femeilor însărcinate. Chiar dacă reprezinta doar o procedura ce ține de estetică dentară, substanțele folosite pot fi dăunătoare fătului.

    Pasta de dinți pentru albire recomandată de specialiști

     

    Mulți dintre noi preferăm confortul casei, procedurile noninvazive și mai puțin costistoare pentru a obține dinți mai albi. Important de știut este faptul că nu toate produsele existente pe piață ne pot oferi rezultatele dorite fără efecte adverse.

    Informarea din surse sigure și documentarea procesului pe care vrem să îl urmăm, ne poate scăpa de neplăceri ulterioare și ne aduce mai ușor aproape de un zâmbet luminos.

    Cel mai utilizat produs pentru albirea dinților la domiciliu este pasta de dinți. Acest tip de produs este la îndemâna multora dintre noi, atat din punct de vedere al prețului, cât și din punct de vedere a modului de aplicare.

    Eficiența acestei metode de albire ține atât de obiceiurile în materie de igienă orală și alimentație, cât și de compușii chimici ai produsului ales.

    Majoritatea pastelor de dinți pentru albire, au un grad de abraziune mare, ceea ce poate subția și sensibiliza smalțul dentar, poate cauza retracție gingivală și poate crește riscul apariției cariilor, dacă sunt utilizate zilnic.

    Pasta de dinți Opalescence Whitening Cool Mint are un grad de abraziune scăzut și un conținut optim de florură de sodiu. Protejează smalțul și împiedică sensibilitatea dentară. Ingredientele active ale pastei de dinți permit eliberarea eficientă și rapidă a florurii de sodiu și absorbția ridicată în smalț a acestei substanțe. Previne apariția cariilor și albește până la nuanța naturală a dinților.

    Toate aceste informații pot părea o poezie clasică, tipică tuturor pastelor de dinți de acest fel. Însă, Opalescence Cool Mint Whitening toothpaste este un produs creat și testat de medici stomatologi, cu eficiență dovedită clinic.

    Gustul răcoritor de mentă și senzația de prospețime pe care o oferă, fac din albirea dinților o procedură usoară și plăcută. Proporția ingredientelor folosite este ideală pentru consumul zilnic, fără efecte adverse.

    Gama Opalescence conține și produse pentru albire profesională în cabinet, iar medicii recomandă pasta de dinți pentru albire atât ca adjuvant pentru procedura deja realizată, cât și ca produs de sine stătător.

    Dacă nici aceste informații nu ți se par suficiente pentru a face o alegere de încredere, află că Opalescence Cool Mint Whitening a castigat de 8 ori premiul Townie Choice Award pentru “Cea mai bună pastă de dinți pentru albire”.