oralix-logo-1431094947
    Toate articolele > , > Cum ne menținem dinții sănătoși și curați în concediu

    Un zâmbet frumos și sănătos nu se menține dacă fiecare călătorie sau activitate diferită care te scoate din rutina zilnică te va face să omiți să folosești periuța de dinți, ața dentară, apa de gură sau dușul bucal. Totuși, în mijlocul agitației zilnice, a aventurilor interesante sau a mult așteptatei relaxări trebuie să îți faci timp pentru a avea grijă de sănătatea ta dentară. O igienă orală adecvată, te poate ajuta să îți menții dantura sănătoasă, curată și proaspătă pe toată durata vacanței cu atât mai mult cu cât atunci când suntem plecați avem tendința de a renunța la obiceiurile sănătoase și consumăm suc rece, înghețată, vată pe băț sau facem sporturi ce ne pot provoca neplăceri, dureri dentare sau în cel mai rău caz intervenții chirurgicale.

     Chiar dacă este vacanță, igiena orală este la fel de importantă și trebuie să ținem pasul periajului dentar și să avem grijă la alimentele pe care le consumăm și care ne pot distruge dantura. Iată câteva sfaturi de care să ții cont pentru a te asigura că dantura nu are de suferit pe perioada vacanței:

    1. Ai grijă de periuța dentară.  Alege periuțele de dinți pentru călătorie pe care le poți proteja cu un capac, sau alege direct una care include capac de protecție cum este Periuta de dinti GUM Travel Brushes Travel Ortho Purple. Alegerea unui suport cu ventilație pentru depozitarea periuței de dinți ajută la uscarea acesteia și la reducerea creșterii bacteriilor. O dată ce ajungi la destinație, scoate periuța din bagaj și las-o afară pentru a se usca (în cazul în care ai folosit-o înainte și nu a apucat să se usuce înainte de a o adăuga iar în bagaj).

    2. Împachetează o trusă dentară. Poți opta pentru o trusă specială pentru călătorii sau poți alege să iei cu tine în vacanță variantele mini ale produselor de îngrijire pe care le folosești de obicei. De exemplu,  poți alege Apa de gura Yotuel Whitening 250ml, Ata dentara VITIS Soft Dental Floss with Fluoride and Mint și Dus bucal portabil Waterpik WP-450.

    3. Folosește periuțe interdentare. Periuțele interdentare sunt foarte utile atunci când călătorești pentru că pot curăța orice spațiu interdentar, ceea ce protejează împotriva cariilor și a bolilor parodontale.

    4. Limitează consumul de zahăr. Vacanța este momentul perfect pentru un mic răsfăț, dar dacă vrei să ai grijă de dinții tăi alege să consumi cu moderație alimente bogate în zahăr, în special dacă știi că nu te poți spăla pe dinți imediat după consum. Dacă ai un drum lung de făcut, te simți obosit și simți nevoia de a consuma un suc o băutură energizantă, alege-o pe cea fără zahăr.

    5. Menține rutina. Nu contează unde mergi și cât de ocupat este programul, asigură-te că ții pasul cu rutina dentară obișnuită. Dacă o dată cu vacanța ta trimiți în concediu și obiceiurile bune de îngrijire orală, atunci probabil că nu le vei mai putea recupera când te întorci acasă. Periajul dentar poate fi un motiv excelent de a reuni toată familia la sfârșitul zilei pentru a crea un plan pentru următoarea zi de concediu.

    6. Guma de mestecat. Atunci când nu ai la îndemână nicio metodă rapidă de curățare a danturii, mestecă o gumă fără zahăr. Aceasta ajută șa neutralizarea acizilor, minimizând creșterea bacteriilor care cauzează sănătății orale. În plus, guma crește cantitatea de salivă ceea ce ajută la curățarea resturilor alimentare, păstrând gura mai uscată și mai proaspătă.

    7. Consumă fructe și legume crocante. Alimente precum merele și țelina sunt excelente pentru creșterea fluxului de salivă. Ele oferă de asemenea și substanțe nutritive necesare organismului.

    8. Programează o vizită la stomatolog. Pentru a te asigura că dinții și gingiile tale sunt sănătoase, cel mai bine treci pe la medicul stomatolog înainte de a pleca. Astfel vei minimaliza șansele oricăror probleme care se pot agrava și care vă pot afecta. Acest lucru este deosebit de important în special dacă plecați într-o locație îndepărtată sau undeva unde nu există cabinete medicale stomatologice.

    Zilele de vară ne fac să cedăm tentațiilor răcoritoare, dar înainte de asta trebuie să ne gândim dacă dinții noștri sunt pregătiți pentru ele. În plus, în timpul vacanțelor, ca și în restul anului nu există scuze și se impune o igienă orală riguroasă pentru a ne putea mândri cu un zâmbet frumos și sănătos.