oralix-logo-1431094947
    Toate articolele > , > Kit-ul de îngrijire dentară pentru copii

    Igiena orală precară duce la afecțiuni dentare serioase, dureroase și / sau la pierderea dinților, afectând apoi starea de sănătate a întregului organism. Prevenția înseamnă evitarea apariției afecțiunilor, cu îndepărtarea aproape totală a cauzelor.

     Tot prevenție reprezintă și o igienă dentară impusă din copilărie, care va ajuta dinții să fie sănătoși la maturitate. Dinții permanenți sănătoși sunt urmarea unei igiene desăvârșite a ”dinților de lapte”.

    Obiceiurile învățate în copilărie nu se uita toata viata, de aceea se recomanda ca periajul dentar să fie realizat înca din primii ani de viață.

     

    • Igiena dentară a sugarilor și bebelușilor cade în responsabilitatea părinților, ei fiind cei ce vor curăța dantura zilnic, dar și cei ce vor încerca să pregătească terenul pentru ca ”piticii” să deprindă obiceiul spălatului pe dinți.
    • După apariția celor 20 de ”dinți de lapte” părintele va încerca să paseze responsabilitatea spălării dinților celui mic, la început prin bunul exemplu al periajului împreună, urmat de obișnuirea cu noul joc al periajului după fiecare masă. După înlocuirea dinților de lapte, igiena orală trebuie menținută la același nivel, dacă nu chiar mai ridicat, dar se consideră că, datorită vârstei, copilul poate fi mai ușor convins de menținerea igienei orale standard.
    • Între trei și șase ani se consideră că este cel mai dificil de a conduce copilul spre o deprindere a obiceiului unui corect periaj zilnic.

     

    Știai că un kit de igienă dentară îl va ajuta pe cel mic ce înseamnă o igienă orală completă?

     

    O reușită pentru acest scop, poate fi ajutată de alcătuirea unui kit de îngrijire dentară a copilului.

    Cum este și normal acest kit va avea în primul rând o periuță de dinți. Pentru această vârstă dimensiunile capului periuței de dinți trebuie să fie undeva în jurul a 19 mm.

    Pentru că va trebui percepută ca un joc, și ținând cont de dimensiune capului periuței, o periuță de dinți electrică poate fi o alegere excelentă.

    Periuta electrica copii GTS1000-P Pink Dr.MayerAceastă periuță parcă îi invită pe copii să se spele pe dinți. Alegerea unui model de periuță dentară preferat de cei mici se va dovedi a fi modul perfect de a implica copilul într-o experiență plăcută și eficientă a periajului dentar. Periuța îl învață pe copil să respecte timpul recomandat pentru periaj. Mânerul confortabil se potrivește cu ușurință în mâna unui copil. Capul periuței de dinți este dotată cu peri moi, special concepuți pentru copii. Culoarea roz o face foarte potrivită pentru fetițe.

    Dr.Mayer Kids dotată cu tehnologia “Advanced Oscillating”, cu 8800 rotații pe minut, ajută copilul dumneavoastră să acopere toate zonele greu accesibile și să respecte timpul de periaj recomandat de medicul dentist. Pachetul include două capete de periuță DuPont, are un design rezistent la apă și funcționează cu două baterii AAA.

    Periuta electrica copii GTS1000K Blue Dr.MayerO periuță de dinți similară celei prezentate anterior, diferența fiind de culoare. Este o periuță de dinți colorată în alb și albastru, foarte potrivită pentru băieței.

    Periajul dinţilor de două ori pe zi va implica și o pastă de dinţi fluorurată, recomandată de medicul dentist, pentru a îndepărta placa bacteriană, acea pelicula aderentă ce se formează pe dinţi, cauză principală a cariilor dentare. Va fi utilizată o cantitate de pastă de dinți cât un bob de mazăre, având grijă în permanență ca acesta să nu înghită pasta de dinți.

    Pasta de dinti VITIS Junior Gel Toothpaste 75ml DentaidUn gel-pastă de dinți cu aromă ușoară de căpșuni, special conceput pentru prevenirea cariilor la copii de peste 3 ani și pentru ingrijirea și protejarea gurii acestuia. Nivelul scăzut de abraziune protejează dinții și gingiile.

    1000 ppm iono-fluor, nivel maxim recomandat, ajută la remineralizarea smalțului și previne cariile, în timp ce xylitolul previne apariția cariilor și împrospătează gura.

    Pasta de dinti GUM Junior 7-12 Ani 50mlO pastă de dinți anti carie, cu aromă fructată, de portocale, concepută pentru a oferi o protecție avansată împotriva cariilor și a eroziunii cauzate de acizi.

    Formula unica patentată de florură 1000ppm și Isomalt, crește remineralizarea smalțului la dinții nou apăruți, permanenți, făcându-i mai rezistenți și mai sănătoși.

    Știai că apa de gură ce nu conțin alcool este sigură pentru copii?

     

    Utilizarea apei de gură poate fi parte dintr-o rutină foarte sănătoasă, pentru igiena dentară a copilului. Folosirea ei previne aparția cariilor, protejează cavitatea bucală și consolidează smalțul dinților. În plus, oferă o respirație plăcută. Avantajul apei de gură în comparație cu periuța de dinți, este că poate ajunge în locuri ale gurii, unde periuța nu ajunge.

    Apa de gura GUM Junior Rinse 7-12 Ani 300mO apă de gură pentru copii de 7-12 ani, cu parte din dinți deja permanenți, creată pentru a oferi o prevenire avansată a cariilor și protecție împotriva eroziunii cauzate de acizi. Formula unică fără fluor, pe bază de calciu, oferă o remineralizare de cinci ori mai mare decât cea a unei paste de dinți cu fluor. Calciul se combină cu fluorul, pentru a crea un rezervor de fluorură de calciu, pentru o eliberare prelungită și susținută a ionilor de fluor pe dinți. Are aromă de portocale.

    Un kit de îngrijire dentară folosit pentru un periaj de două ori pe zi, cu o tehnică corectă a periajului, este o necesitate în menținerea îngrijirii danturii. Durata periajului trebuie să fie de minimum două minute. Apa de gură, de cele mai multe ori diluată, trebuie să devină și ea o obișnuință.

    Încă de timpuriu, copilul trebuie învățat să folosească și ața dentară sau dușul bucal, înaintea periajului.

    O minimă igienă orală mai înseamnă și o vizită regulat la medicul stomatolog și o dietă bogată în fructe și legume, și mai puțin în produse zaharoase și băuturi carbogazoase.