oralix-logo-1431094947
    Toate articolele > > Pasta de dinți pentru albire - adevăratul ei rol în albirea dinților

    Poate una din cele mai simple dar foarte eficiente reclame din ultimii 50 de ani, este cea cu o gură zâmbind cu niște dinți sănătoși și albi, care te fac instantaneu să te gândești, cum ea poate și tu nu, ce a făcut să ia premiul ăsta și cât o s-o mai țină.

    Toți producătorii de pastă de dinți ne învață că pasta de dinți pentru albire este de o eficiență maximă și toți vom avea dantura albă ca în reclamă.

    Cum funcționează pasta de dinți pentru albire

    În pasta de dinți pentru albire există produse speciale, de tipul unor înălbitori, în multe cazuri carbamidă sau apă oxigenată, în procente mai mari dedât în celelalte paste de dinți. Aceste produse sparg în bucăți mici petele de pe dinți, care sunt de fapt straturi de bacterii sau pigmenți alimentari, lăsând la vedere smalțul cu strălucirea sa naturală, ce fusese acoperit până atunci.

    Ce pete scoate pasta de dinți pentru albire

    O dantură albă înseamnă o genetică excelentă, dar care trebuie să fie dublată de o îngrijire zilnică perfectă și o listă întreagă de alimente și băuturi de evitat, pentru a nu păta albul imaculat. Nu uitați că și anumite medicamente pătează dinți.

    Spre supărarea tuturor, nu există până la ora actuală, o soluție permanentă de albire a dinților pentru tot parcursul vieții, dar pastele de dinți pentru albire sunt eficiente pentru o largă gamă de pete ce ne afectează dantura.

    • Pete cauzate de înaintarea în vârstă

    Pe parcursul anilor, dinții capătă o culoare din ce în ce mai întunecată, în principal din cauza uzurii și a acumulării de substanțe nocive. Este poate principalul motiv pentru care pasta de dinți pentru albire este mai eficientă în adolescență, decât cu înaintarea în vârstă.

    Este clar necesitatea unui efort de folosire continuă a unei paste de dinți pentru albire pentru a menține culoarea dorită. Este indicat de asemenea ca folosirea pastei de dinți pentru albire să înceapă de la o vârstă cât mai timpurie.

    • Pete cauzate de culoarea naturală a danturii

    Încă de la naștere fiecare are o anume nuanță a danturii. Nu există alb strălucitor în mod natural. Acesta este motivul pentru care se folosesc produse speciale pentru a obține și menține o perioadă cât mai îndelungată un zâmbet alb strălucitor. Nu toate nuanțele unei danturi pot fi albite cu ajutorul pastei de dinți, de aceea sfatul medicului este foarte important.

    • Pete cauzate de subțierea dintelui

    Un alt proces natural care apare la majoritatea persoanelor și se manifestă odată cu înaintarea în vârstă este subțierea dintelui. În mod normal cu subțierea dinților stratul de bacterii dăunătoare se îngroașă și apar mai ușor stricăciuni și pete pe dinți. O igienă corectă și vizitele periodice la stomatolog pot ajuta la evitarea sau încetinirea procesului de subțiere a dinților.

    • Pete cauzate de alimente

    Vinul roșu, cafeaua, ceaiul, sucurile cu acid, morcovii, portocalele, sunt câteva din alimentele care, consumate în mod obișnuit, vor face ca dantura să se închidă la culoare. Mai mult, consumul de fructe și băuturile care conțin acid, duc la subțierea smalțului. Periajul zilnic și corect, făcut cu o pastă de dinți pentru albire poate înlătura cea mai mare parte a acestor pete.

    • Pete cauzate de tutun

    Fumatul dăunează grav sănătății orale, chimicalele din fumul de țigară pătând frecvent dinții, lucru ce poate fi îndepărtat și ținut sub control cu pasta de dinți pentru albire folosită zilnic.

    • Pete cauzate de droguri și chimicale

    Consumul drogurilor are un efect asemănător și neplăcut precum consumul de tutun. Chimicalele introduse în organism, într-un fel sau altul, pot deveni periculoase pentru dantură. Ca exemplu, excesul de florură poate duce la decolorarea dinților în anumite zone.

    • Pete cauzate de bruxism

    Bruxismul este afecțiunea ce provoacă scâșnetul involuntar al dinților în timpul somnului și care duce la apariția unor mici fisuri în suprafața smalțului. Nerespectarea regulilor de igienă orală, poate duce rapid la apariția petelor de pe dinți.

    Funcționează pasta de dinți pentru albire la toate tipurile de dinți?

    Nu, răspunsul la întrebare este imediat, nu. Numai analizând petele ce pot fi curățate de pasta de dinți pentru albire și înțelegem.  Făra să greșim prea mult această pastă de dinți este pentru întreținerea albului danturii obținut printr-un procedeu de albire profesional, la cabinet sau chiar la domiciliu.

    În procesele de albire profesionale concentrația înălbitorului este mult mai mare, implicând o albire de până la 8 nuanțe mai deschise în urma unei intervenții de 30 la 90 minute.

    Succesul unui astfel de procedeu nu depinde numai de calitatea produsului utilizat, cât și de culoarea naturală a dinților.

    Există efecte secundare în folosirea pastei de dinți pentru albire?

    În mod normal nu există astfel de pericole, dar după o folosire îndelungată a pastei de dinți pentru albire poate aparea o sensibilitate dentară, deoarece înălbitorul poate afecta în timp smalțul dinților, lucru ce expune dentina la contact cu diferiți factori exteriori.

    Alegerea și folosirea zilnică și constant a unei paste de dinți pentru albire este o metodă ieftină și la îndemână pentru obținerea unui zâmbet strălucitor.

    Îngrijirea orală zilnică cu produse de albire alese împreună cu medicul stomatolog se vor regăsi într-o dantură mai sănătoasă, mai albă și o respirație plăcut mirositoare.