oralix-logo-1431094947
    Toate articolele > , > Periuța de dinți electrică – avantaje și dezavantaje

    Ne place sau nu, orice întâlnire față în față ne caracterizează, cum suntem îmbrăcați, cum suntem pieptănați, cum sunt ochelarii sau ceasul, cum arată pantofii noștri. Dar pentru că vorbeam de întâlnirea față în față, realizăm cu toții, că toate pot trece pe planul secund în fața unor dinți frumoși, îngrijiți și sănătoși. Vă dați seama ce impresie poate face o gură urât mirositoare. Nu poți ieși oricum din casă.

    Și așa, ajungem iar la igiena bucală și cât de importantă este pentru viața noastră, atât în particular căt și în societate.

    Apariția problemelor dentare înseamnă proastă dispoziție și disconfort, bani și timp, și înțelegem de ce prevenirea înseamnă de fapt evitarea apariției afecțiunilor.

    Principiile de bază ale îngrijirii dinților vor însemna periajul și folosirea aței dentare, consultarea periodică a stomatologului și păstrarea unei diete echilibrate, care să elimine alimentele dăunătoare danturii. Aceste reguli fiind urmate vom preveni apariția cariilor și a bolilor gingivale, în consecință vom elimina respirația urât mirositoare, vom economisi banii cheltuiți pe tratamentele stomatologice și vom prelungi viața și culoarea albă a dinților naturali.

    Periajul este poate cel mai important principiu în îngrijirea dentară. Periajul dentar trebuie să fie efectuat de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara. Este important să fie făcut în mod corect pentru a nu rănii gingiile sau a deteriora smalțul. Periajul se începe de la nivelul implantării dintelui în gingie spre marginea liberă a acestuia, atât la cei superiori cât și la cei inferiori. Dacă ne periem de la maginea liberă spre gingii vom lua tot ce se află pe dinte și-l vom împinge sub gingii. Periajul trebuie să dureze peste două minute pentru a înlătura eficient placa.  Presiunea pe dinte nu trebuie să fie prea mare pentru a nu forța rădăcina sau gingiile.

    Reluând aceste ultime considerente ajungem foarte ușor la importanța alegerii unei periuțe de dinți electrice.

     

    Dezavantajele periuțelor de dinți electrice se referă la:

    • Costul ridicat – cu toate că în ultimii ani prețul a scăzut cu 40-50%, o parte dintre acestea plătesc încă suficient pentru unele facilităț
    • Necesitatea periodică a reîncărcării sau a înlocuirii bateriilor – numai poate fi un impediment în alegerea periuței de dinți electrice. Acumulatorii foarte performanți permit autonomii de la 20 de minute la 50 de minute, ceea ce înseamnă, pornind de la două periaje a două minute pe zi, o autonomie de 5 la 12 zile.
    • Volumul – este mai mare și deci ocupă mai mult spațiu în bagaje. Nici pentru deplasări scurte, deoarece nu este necesar și dochingul de alimentare, volumul nu este mai confortabil.
    • Construcția – este mai puțin robustă, ca cea a periuțelor de dinți clasice, este mai sensibilă la șocuri mecanice.