oralix-logo-1431094947
    Toate articolele > , > Periuțele interdentare – ce sunt și de ce ai nevoie de acestea

    Periuța de dinți nu ajunge în mod normal peste tot și, din acest motiv, se folosește o periuță interdentară, care este o perie mica, special concepută pentru a curăța toate spațiile dintre dinți. Periajul zilnic cu o periuță interdentară este o completare simplă și eficientă, la igiena noastră orală, pentru a păstra gingiile și dinți curați și sănătoși, precum și o respirație proaspătă. În plus, curățarea cu o perie interdentară previne inflamația gingiilor și a cariilor.

     Zilnic, de cel puțin două ori, periaj interdentar, curățarea cu ață dentară (flossing-ul) și periajul dentar normal, vor menține și te vor ajuta să ai o igienă orală foarte bună.

    În foarte multe spații virtuale, periajul interdentar este un înlocuitor al curățării cu ața dentară (flossing-ul). Trebuie explicat că cele două nu se înlocuiesc, iar pentru o bună igienă bucală sunt necesare ambele metode. Este o problemă de geometrie simplă: între dinți suprafețele nu sunt perfect drepte, iar folosirea aței dentare va fi eficientă pentru resturile suficient de mari din spațiul interdentar, iar frecarea, tangent la dinte, va înlătura placa de pe suprafața atinsă a acestuia.

    Spațiul interdentar este neregulat și astfel sunt formate concavități între dinți, un loc unde flossing-ul poate să nu curețe eficient și este pusă în pericol, atât curățirea dinților, cât și a gingiilor. Peria interdentară face o curățenie mai bună la acest nivel, datorită periilor ce pot pătrunde aceste concavități.

    Fă-ți o rutină de zi cu zi în a peria între dinți cu o perie interdentară, pentru a menține dinții sănătoși și pentru a preveni bolile gingivale și ale cariilor. Periile interdentare sunt de asemenea folosite pentru curățarea implanturilor și aparatelor ortodontice.

    Sfaturi generale

    – Utilizați o perie interdentară dreaptă pentru dinții din față. Se introduce peria ușor între dinți. Nu se forțează peria în spațiul triunghiular de la baza dinților; dacă nu lucrează ușor se alege o dimensiune mai mică pentru perie. Se mișcă peria interdentară pe toată lungimea ei, înainte și înapoi, de câteva ori.

    – Pentru periajul dinților mai din spate se va îndoi puțin peria față de axul mânerului, în felul acesta accesul va fi mult mai ușor. Există perii interdentare cu axul îndoit față de axul periei, tocmai pentru a fi folosit pentru dinții din spate.

    – Pentru o curățare optimă, este important să se aleagă o perie interdentară de mărime potrivită. Foarte des este nevoie de mai multe dimensiuni pentru periile interdentare. Medicul stomatolog te poate ajuta la selectarea dimensiunilor potrivite pentru tine.

    – Utilizați peria interdentară minimum o dată pe zi, de preferat seara. Deplasați peria înainte și înapoi de câteva ori în fiecare spațiu interdentar. Uită-te în oglindă pentru o utilizare mai ușoară. Schimbați peria atunci când firele devin uzate.

    – Nu utilizați pasta de dinți, deoarece conține materiale abrazive. Există pentru acest periaj un gel cu fluorură, care este special conceput pentru a fi utilizat cu o perie interdentară.

    Periuta de dinti Interprox Plus 2G MiniConical 6 units Dentaid

    FOTO: Periuta de dinti Interprox Plus 2G MiniConical 6 units Dentaid

    După ce  începeți folosirea periilor interdentare se va observa nu numai reducerea plăcii, dar și ridicarea adâncimii de sondare și sângerare a gingiilor în jurul dinților. Acest lucru va putea fi analizat la un control stomatologic.

    Periile interdentare sunt un alt mijloc care ajută la a avea o igienă orală sănătoasă.


    Ața dentară versus Dușul Bucal

    5 sfaturi pentru un periaj dentar mai eficient