oralix-logo-1431094947
    Toate articolele > > Ce ascund caracteristicile speciale ale periuțelor de dinți electrice?

    Conform unor studii realizate recent, de organizații independente, care adună și rezumă cercetarea în domeniul sănătății pentru consumatori, s-a constatat că periuțele de dinți electrice sunt legate de reduceri mai mari ale plăcii bacteriene și gingivitei, în comparație cu periuțele manuale. Sigur acest lucru nu înseamnă că igiena dentară are de suferit, dacă utilizezi o periuță de dinți manuală.

    Toată tehnologia care te înconjoară, o vei regăsi și în periuțele de dinți electrice și, ca la toate gadget-urile pe care le folosiți, veți dispune de numeroase facilități, ce vă vor crește confortul și în final igiena dentară.

    Concluzia ar fi următoarea: „este mai important cum se perie, decât cu ce se perie pe dinți”. Dacă ați peria cu atenție dinții de două ori pe zi, timp de cel puțin două minute de fiecare dată și ați folosi în mod regulat ața dentară, o periuță de dinți electrică nu ar fi niciodată mai valabilă decât una manuală.

    În fapt, cei mai mulți oameni nu își periază dinții, timp de două minute întregi, iar folosirea aței dentare nu a devenit un obicei. Periuțele de dinți electrice au încorporate un cronometru care anunță cele două minute, multe din ele având și o semnalizare la un sfert din acest timp, adică la fiecare 30 de secunde, astfel încât să se consume timp egal pe toate zonele gurii.

    FOTO Ce se ascunde în spatele caracteristicilor speciale pentru periuțele de dinți electrice?

    Periajul prea puternic poate deteriora gingiile și eroda smalțul dinților. Persoanele care au tendința de a peria prea tare cu periuța manual, au posibilitatea să aleagă o periuță electrică cu sensor de presiune și în felul acesta igiena dentară va fi facută în mod corect.

    Caracteristicile unei periuțe de de dinți electrică

    O periuță de dinți electrică poate fi considerată bună în funcție de ce caută fiecare. Pentru unii este un model de bază, în timp ce alții doresc să aibă diferite alarme sau alte facilități în plus.

    Sunt câteva caracteristici esențiale care pot determina alegerea unei periuțe de dinți electrice:

    – Timer de 2 minute – este un cronometru pentru a asigura durata recomandată pentru periaj;

    – Mâner confortabil – trebuie să fie ținută ușor și în siguranță;

    – Baterii cu durată lungă de funcționare – care să permită câteva zile de funcționare fără a avea nevoie de reîncărcare;

    – Capete de periuță de dinți mai mici – sunt mai ușor de manevrat în zonele greu accesibile;

    – Compatibilitate multiplă – suportă diferite capete de periuță concepute pentru scopuri diferite: placă, dinți sensibili, albire, etc.

    – Alarmă la 30 secunde – semnal la sfertul perioadei de 2 minute, pentru fiecare zonă a gurii.

    – Senzor de presiune – în cazul unui periaj prea puternic funcționarea este oprită;

    – Suport de călătorie – pentru a păstra periuța în condiți de siguranță și curățenie în timpul călătoriei;

    – Afișarea nivelului de încărcare – vă indică cât de mult este încărcată bacteria;

    – Compatibilitate multiplă – suportă diferite capete de periuță concepute pentru scopuri diferite: albire, dinți sensibili, albire, etc.

    – Sterilizator UV – reduce cantitatea de germeni de pe periuța de dinți;

    – Garanție – cele mai multe periuțe de dinți electrice reîncărcabile includ o garanție de doi ani de la achiziționare, astfel încât sunteți acoperit în cazul în care periuța de dinți se deteriorează în mod neașteptat.

    periuta electrica copii

    Pentru copii există câteva caracteristici în plus:

    – Capetele de perie mai mici – copiii au gura mai mică, asa ca au nevoie de capete de periuță de dinți mai mici. Mărimea capetelor de periuță specific vârstei copiilor – pentru copiii până în doi ani, periuţa trebuie să aibă capul de 15 mm; pentru copiii între 2 şi 6 ani, capul periuţei poate avea 19 mm, pentru copiii,între 6 şi 12 ani, dimensiunea este de 22 mm, iar după vârsta de 12 ani, periuţa poate avea capul de 25 mm lungime;

    – Mânere mai mici – mânerul trebuie să se potrivească cu ușurință mâinilor copiilor;

    – Design atractiv, specific copiilor.

    Recomandări de periuțe de dinți electrice

    Periuța sonică Slim Sonic Toothbrush GTS2020 Dr.Mayer: periuță sonică, 31000 pulsuri / minut, 3 moduri de periaj, puternic, sensibil și masaj, cronometrul de 2 minute asigură periajul recomandat de dentist, intervalul de 30 de secunde asigură perierea fiecărei zone a cavității orale, încărcare inductivă cu indicator LED pentru baterie, timp mai îndelungat de utilizare, 3 capete de periuță incluse, raport preț/ calitate excelent.

    Periuța sonică Sonic Toothbrush GTS2060 Dr.Mayer –  – periuță sonică, 40000 pulsații / minut, 3 moduri de periaj, puternic, sensibil și masaj, cronometrul de 2 minute asigură periajul recomandat de dentist, intervalul de 30 de secunde asigură perierea fiecărei zone a cavității orale, încărcare inductivă cu indicator LED pentru baterie, timp mai îndelungat de utilizare, 2 capete de periuță incluse, raport preț / calitate excelent.FOTO - Periuta sonica Sonic Toothbrush GTS2060 Dr.Mayer

    Periuța sonică cu sterilizator UV GTS2050UV Dr.Mayer: periuță sonică, 40000 pulsații / minut, 3 moduri de periaj, puternic, sensibil și masaj, cronometrul de 2 minute asigura periajul recomandat de dentist, intervalul de 30 de secunde asigură perierea fiecărei zone a cavitatii orale, încarcare inductivă cu indicator LED pentru baterie, timp mai indelungat de utilizare, 3 capete de periuță incluse, sterilizator UV, temporizator de sterilizare de 7 minute, depozitare igienică pentru 4 capete de periuță, raport preț/ calitate excelent.

    Periuța electrică ORAL-B Vitality Cross Action poate fi considerată o periuță de dinți electrică de bază, 7600 oscilații / minut, cronometru la 2 minute, perii înclinați la 16 grade, curățare zilnică 2D, suportă și alte capete, bateria durează circa o săptămână.

    Periuța electrică ORAL-B D20 PRO 1000/1100program de curățare zilnică 3D, pulsează, oscilează, 8800 oscilați / minut, indicator uzură cap de periuță – semnalează momentul când capul trebuie înlocuit, 2 capete de periaj, unul pentru periaj delicat.

    Periuța electrică Oral-B Professional Care 3000 Cross Actioncurățare 3D, mișcare de pulsație și de oscilație, 8800 oscilații / minut, compatibilitate cu o mare varietate de capete, timer la 2 minute, 3 programe de periaj: curățare zilnică, albire și pentru dinți sensibili, autonomie până la 5 zile.

    FOTO: Periuta electrica Oral-B Professional Care 3000 Cross Action

    Periuța electrică ORAL-B D20-523-1 Professional Care 1000curățare 3D zilnică, pulsează, oscilează și se rotește, 8800 oscilații / minut, 40000 pulsații / minut, compatibilitate cu multe capete, indicator de schimbare de cap.

    Periuța electrică ORAL-B PRO 4000 Cross Action: tehnologie wireless SmartGuide, ajută la obținerea unor rezultate superioare de curățare prin conectare la aplicația Oral B, tehnologie 3D Cleaning Action, cu 4 programe de funcționare (curățare zilnică, îngrijire gingivală, pentru dinți sensibili și albire), timer la 2 minute și intermediar la 30 secunde, 3 capete incluse.

    Periuța electrică Oral B PRO 6000tehnologie Bluetooth 4.0 care se conectează la aplicația Oral-B și oferă indicații de periaj în timp real, înregistrează activitatea de periaj și ajută la crearea de programe de periaj personalizate, acțiune 3D oscilează, se rotește și pulsează, 8800 oscilași /minut, 40000 pulsați / minut, 5 programe de curățare, include conectivitate Bluetooth, suport de călătorie, senzor de presiune și SmartGuide wireless.

    Periuța electrică ORAL-B PRO 7000 Black: tehnologie Bluetooth 4.0 care se conectează la aplicația Oral-B și oferă indicații de periaj în timp real, înregistrează activitatea de periaj și ajută la crearea de programe de periaj personalizate, acțiune 3D oscilează, se rotește și pulsează, 8800 oscilații /minut, 40000 pulsații / minut, 6 programe de curățare, 5 capete incluse, soft și mediu. Include conectivitate Bluetooth, suport de călătorie, senzor de presiune și SmartGuide wireless.

    Periuța electrică Oral-B Genius 9000: tehnologie Bluetooth 4.0 care se conectează la aplicația Oral-B și oferă indicații de periaj în timp real, înregistrează activitatea de periaj și ajută la crearea de programe de periaj personalizate, acțiune 3D oscilează, se rotește și pulsează, 8800 oscilații /minut, 40000 pulsații / minut, 6 programe de curățare, 4 capete incluse, soft și mediu, include conectivitate Bluetooth, suport de călătorie, senzor de presiune și SmartGuide wireless, support pentru smartphone, periuța se poate utiliza pană la 12 zile, în regim de utilizare normală.