oralix-logo-1431094947
    Toate articolele > > Ce este airflow și cum păstrăm efectul procedurii pe termen lung

    Frumusețea zâmbetului natural trebuie întreținută constant. Igienizarea dentară profesională reprezintă acea lucrare stomatologică prin care se îndepărtează placa bacteriană, tartrul, supra și subgingival, și colorațiile alimentare.

    Airflowul dentar este o metodă de curățare a dinților cu un dispozitiv ce generează un jet de apă, aer și particule fine de bicarbonat de sodiu, jet care acționează cu o presiune mare. Datorită efectului de albire dentară a bicarbonatului de sodiu, ușor abraziv, pacienții vor avea parte și de lustruirea suprafețelor dentare igienizate.

    Airflowul se utilizează la finalul igienizării dentare, după efectuarea detartrajului și periajului profesional. Acesta vine în completarea procedurilor anterioare, îndepărtând eficient petele și depunerile de placă dentară situate în zone greu accesibile instrumentelor convenționale.

    De ce să alegem airflow

    Ultrasunetele sunt des folosite pentru detartrări profesioniste. Totuși, prin airflow, se asigură o curățare mult mai intensă, respectiv în zonele cel mai puțin accesibile ale cavității bucale. Mai mult, pe lângă instrumentarul ultrasonic pentru detartare, airflowul reprezintă un auxiliar de nădejde. Procedura devine astfel rapidă și nedureroasă.

    Cât despre depunerile de tartru, acestea reprezentând principala problemă pentru majoritatea pacienților cabinetelor de medicină dentară, airflowul este una dintre cele mai convenabile și practice optiuni.

    Placa bacteriană poate fi, și ea, mai ușor îndepărtată, ba mai mult, airflow-ul poate masa zona și stimula circulația sanguină locală, din zona gingivală. În combinație cu un periaj profesionist, airflow-ul poate să susțină sănătatea dinților.

    Igienizare cu airflow

    • Procedural, airflow-ul reprezintă o igienizare dento-gingivală profesionistă. Petele de nicotină, cafea, sucuri și/sau de alte alimente pline de coloranți sunt îndepărtate garantat.
    • Tehnic airflow-ul este un ejector de particule cu conținut ridicat de bicarbonat de sodiu, acid citric și apă. Apa a fost adăugată în proces pentru ca respectivele particule de sodiu să nu rămână aderate, și ca suprafața dentară să nu fie supraîncălzită.
    • Statistic în aproximativ 98% dintre cazurile de igienizare dento-gingivală, tratamentul profilactic cu airflow a oprit sângerările gingivale / parodontale, iar culoarea gingiei a revenit la normal.

    Când este recomandat airflow-ul

    • Odontologic, înaintea sigilărilor dentare;
    • Ortodontic, înaintea aplicării aparatelor fixe și in timpul purtării acestora;
    • Protetic, înaintea cimentării unei lucrări;
    • Igienizant, după realizarea detartrajului, dar și pentru curățarea petelor cauzate de coloranți.

    Avantaje

    • Confortul sporit al pacientului este asigurat de airflowul care înlocuiește instrumentele de mână pentru îndepărtarea depunerile de placă și a petelor dentare. Instrumentele utilizate anterior provocau jenă, disconfort și uneori chiar durere pacientului. Airflowul pulverizează particule de dimensiuni mici, neexistând un contact al acestuia cu suprafețele dentare care să deranjeze pacientul.
    • Pudra utilizată, pe lângă un gust plăcut și o consistență fină, înlocuiește cu succes pastele abrazive utilizate în trecut.
    • Airflow-ul îndepărtează petele superficiale, reprezentând o metodă de înlăturare a colorațiilor date de fumat și lichide precum vinul roșu, ceaiul negru sau cafeaua. De asemenea, pigmentațiile superficiale de la nivelul molarilor pot fi înlăturate, fiind astfel realizat diagnosticul diferențial față de cariile dentare.
    • Reduce sensibilitatea dentară, reducînd riscul apariției de mici fisuri și neregularități ale smalțului, care expun dentina și pot da sensibilitate pacientului la contactul cu alimente foarte reci sau foarte calde.
    • Particulele fine din pudră de airflow sunt capabile să umple aceste defecte mici ale smalțului și să înlăture astfel sensibilitatea dentară. Este important de știut că temperatura generată de utilizarea airflowului este în limitele tolerate de țesuturile dentare, astfel nu se va produce sensibilitate odată cu utilizarea acestuia.
    • Airflow-ul poate influența pozitiv remineralizarea dentară.
    • Rapiditate în curățare, cercetările aratând că airflowul este responsabil de o curățare mult mai rapidă a plăcii dentare față de mijloacele de igienizare tradiționale. Aceasta înseamnă, pe lânga o eficiență netă și un timp redus petrecut de pacient în cabinetul dentar.

    Igienizarea dentară profesională este o procedură de profilaxie dentară importantă, care se recomandă să fie realizată de două ori pe an în cabinetul stomatologic.

    Scopul unei igienizări dentare este de a lăsa suprafețele dentare netede și curate, astfel încât bacteriile nu se mai pot atașa de smalț, iar dinții devin mult mai ușor de curățat prin periaj, utilizarea aței dentare și a apei de gură.

    Continuând o igienă orală zilnică aceste suprafețe se vor păstra curate și zâmbetul nostru nu va avea nevoie de reparații o vreme mai îndelungată.