oralix-logo-1431094947
  Toate articolele > > Cea mai bună pastă de dinți pentru problema ta dentară

  Periați-vă dantura cu regularitate și zâmbetul sclipitor vă va însoți pretutindeni. Spălatul pe dinți trebuie făcut în mod regulat, folosind o periuță și o pastă de dinți adecvate, de cel puțin două ori pe zi, în mod ideal la 30 minute după fiecare masă. Periajul va îndepărta placa dentară, adică pelicula de bacterii, care se lipește de dinți.

  Oferta tot mai mare a sortimentelor de pastă de dinţi de pe piaţă face uneori alegerea dificilă. Alegerea unei paste de dinți este un lucru care trebuie asumat în cunoștință de cauză și chiar dacă pare egoist, nu ar trebui împărțită cu familia. Fiecare membru din familie are nevoie de altă pastă de dinți, sfatul medicului este foarte important aici. Unii vor smalț frumos, alții îl vor albit, pe unii îi interesează doar lipsa tartrului, pe alții îi interesează o respirație proaspătă, proporția ingredientelor depinzând de scopul urmărit.

  Cel mai important ingredient, căutat atunci când alegi pasta de dinți, este florul. Utilizarea sa a avut un rol esențial în scăderea dramatică a cariilor dentare. Bacteriile din gură se hrănesc cu zaharuri și amidon, care ramân pe dinți după masă. Florul ajută la protejarea dinților de acidul care este eliberat atunci când se întâmplă acest lucru. Florul face smalțul dinților mai puternic și mai puțin sensibil la atacul acizilor, remineralizează zonele, unde apar subțieri ale smalțului și astfel sunt prevenite viitoarele carii. Gum Sensivital,  Dentaid Vitis Anticaries și Curasept ADS 705 sunt paste de dinți din această categorie.

  Pastele de dinți pentru albire din gamele Ultradent Albire, Dentaid Whitening, Gum White sau Yotuel Whitening  nu conțin specific înălbitori, ele conțin particule abrazive sau substanțe chimice care polizează dinții sau se leagă de petele de pe suprafața acestuia. Studiile au arătat că aceste paste nu afectează smalțul dinților mai mult decât altele.

  Toată lumea are un strat de bacterii pe dinți numit placă. Neîndepărtată, aceasta se întărește și formează tartru. Depozitele de tartru depuse pe dinți și sub gingii, pot duce la boli ale gingiilor. Pirofosfații și citrații de zinc sunt ingrediente care se adaugă în pastele de dinți, dovedindu-se eficiente în îndepărtarea tartrului de pe dinți. Gum ActiVital, Gum Ortho, Dentaid InterproxDentaid Vitis Orthodontic, Cervitec Ivoclar sunt doar câteva din aceste paste de dinți. Unele paste de dinți conțin și triclosan, un antibiotic care distruge anumite bacterii din cavitatea bucală.

  • Pasta de dinți pentru dinți sensibili Persoanelor cu dinții ușor iritabili, la temperaturi calde sau reci spre exemplu, li se recomandă pasta de dinți Dentaid Desensin  cu nitrat de potasiu sau clorură de stronțiu, componenți ce vor acționa în cam patru săptămâni la obturarea porilor deschiși spre nervi și repararea smalțului.

  Mirosul neplăcut al gurii sau halitoza se datorează unui exces de bacterii anaerobe care produc compuși volatili sulfurați. Pasta de dinți Gam Halicontrol sau Dentaid Halita conțin produși antiseptici care controlează excesul de încărcare bacterian, un antiseptic cu spectru larg și actiune de durată, având proprietăți bactericide și bacteriostatice, compuși ce stimulează și mențin secreția salivară la un nivel optim, precum și lactat de zinc ce anihilează compușii volatili sulfurați, neplăcut mirositori. Astfel, pasta de dinți va neutraliza compușii volatili sulfurați neplăcut mirositori care provoacă halitoza, va revitaliza protecția gingiilor și va preveni depunerile de placă.

  La persoanele cu gura uscată, lipsa de salivă produce o vulnerabilitate mai mare la bacterii, carii și respirație urât mirositoare. Atât pasta de dinți Xeros, cât și gama gelurilor GC Dry Mouth luptă pentru combaterea xerostomiei, stimulează producerea de salivă, având efect de hidratare și senzație de prospețime în gură.

  Pastele de dinți din gama Fluor Protector Ivoclar și Vitis Gingival sunt folosite, în general, de persoanele cu probleme gingivale, utilizarea lor reducând sângerarea și menținerea gingiilor sănătoase, protejând astfel împotriva infecțiilor gingivale. În plus, conținutul de fluor favorizează remineralizarea smalțului și combaterea cariilor.

  Gum Paroex, Dentaid Perio-Aid și Cervitec Ivoclar sunt paste de dinți care hrănesc, calmează și revitalizeaăa gingia și acționează delicat asupre mucoasei orale, având o acțiune antiseptică asupra inflamațiilor datorate paradontitei gingivale. Inflamația gingivală redusă înseamnă și mai puțină placă bacteriană.

  Paste de dinți ideale pentru cei care poartă aparate ortodontice, Dentaid Dinti Vitis Orthodontic, Dentaid Dinti Interprox, Gum Ortho, Voco Remin Pro și GC MI Plus contribuie la o bună igienă orală și la evitarea disconfortului frecvent produs de purtarea aparatelor dentare. Acestea luptă zilnic, împotriva celor mai frecvente probleme derivate din tratamentul ortodontic, ca răni, ulcere, tartru dentar, gingivită, demineralizarea smalțului dentar și are efect de vindecare.

  Dentaid Vitis Junior sau Gum Junior 7-12, sunt paste de dinți ce fac parte din grupa pastelor de dinți speciale, ele fiind destinate celor mici, neformați încă cu igiena orală , pentru ca astfel să fie mai ușor să-i obișnuim folosindu-ne de gust și miros. Acestea previn eficient cariile pe perioada copilăriei și oferă îngrijirea completă a cavității orale, având un nivel scăzut de abraziune.

  Cu atât de multe opțiuni și combinații disponibile, puteți încerca diferite mărci, tipuri și arome pentru a găsi cea mai bună pastă de dinți pentru tine. Nu uitați să cereți și părerea stomatologului. Și nu uitați că indiferent de ce zic „cercetatorii britanici” atunci când deschideți gura, lumea nu trebuie să întoarcă capul.