Pe măsură ce toamna se apropie, lucrurile încep să se schimbe, și nu doar în natură, dar şi cu corpul nostru. Frunzele îşi schimbă culoarea, vremea devine friguroasă şi dieta noastră se schimbă de la rece la cald. Unul dintre lucrurile la care poate nu ne gandim, este că schimbarea sezonului ne influențează dantura, mai exact sensibilitatea dinţilor.
Sunt astfel îndeplinite o mulțime de motive care ar putea crea sensibilitate dinților. Cu siguranță venirea toamnei trebuie să ne facă mai responsabili în protejarea dinților la frig și scăderea sensibilității acestora.
Sfaturile oferite de specialiști pentru a ne proteja dantura de temperaturile scăzute, care vin odată cu toamna, sunt legate de igiena orală, de dietă și de controlul periodic la stomatolog.
O pastă de dinți desensibilizantă pe bază de calciu, oferă o ușurare imediată prin conectarea porilor deschiși care cuprind calciul dintelui. Prin remineralizare se protejează terminațiile nervoase sensibile din dinti.
Asigurați-vă că vă periați dinții după mese și nu uitați să folosiți ața dentară, ca de ex. Ața dentară VITIS Soft Dental Floss with Fluoride and Mint și apa de gură precum Apă de gură GUM Sensivital 300ml. Dacă încă suferiți de durere după modificări rapide ale temperaturii, puteți încerca să schimbați pasta de dinți.
Hidratarea corpului toamna este la fel de importantă ca în lunile calde de vară. Experții recomandă cel putin doi litri de apă pe zi. Acest lucru nu numai că va menține creierul și corpul sănătos, dar și dinții. Aportul corect de apă vă asigură că gingiile și dinții sunt umezi. De asemenea, consumând suficientă apă, veți produce mai multă salivă. Acest lucru este important, în special în timpul lunilor reci, deoarece se știe că gura este mai predispusă la uscare, la temperaturi reci. Fără suficientă salivă, bacteriile se acumulează exponențial în gură. Trebuie să fie evitate băuturile dulci pentru că zahărul ajută la reproducerea bacteriilor. Alimentele acide pot crește sensibilitatea dinților la rece. Apa și ceaiul sunt perfecte pentru hidratare.
Ca toate celelalte materiale tributare fizicii, ce suferă dilatări sau contractări la schimbările bruște de temperatură, dinții vor suferii modificări la schimbarea anotimpului. Variația temperaturii poate provoca fracturi mici pe suprafața dinților, ce vor provoca apariția sensibilității dentare. Un fular sau o eșarfă în jurul gurii, când ieșiți în aer liber, poate menține căldura.
Dieta influentează sănătatea dentară. Nu este important doar să aveți grijă de ceea ce mâncați, ci și atunci când mâncați. Înainte de a vă decide să mergeți pe o anumită dietă, consulta-ți mai întâi un medic.
Este important să limitați numărul de gustări. Gustările pot fi mult mai periculoase pentru dinți, decât mesele obișnuite. În timpul meselor se produce mai multă salivă, ceea ce reduce efectele acizilor în cavitatea bucală.
Dacă nu v-ați verificat recent dinții, vă recomandăm să vă vizitați medicul stomatolog. Dinții pot fi pur și simplu sensibili la vremea rece deoarece sunt crăpați sau au smalțul fie slăbit, fie subțiat. Alte motive pentru sensibilitatea la temperaturi scăzute pot fi recesiunea gingiilor, periajul prea puternic, infecția sau gingivita.
Un profesionist va fi capabil să stabilească ce direcție de acțiune va avea cel mai bun rezultat pentru dinții dumneavoastră, după ce vă va examina. Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că aveți dinți puternici și sănătoși.
Aduceți-vă aminte tot timpul că tratamentul stomatologic nu este costisitor, în schimb neglijența este.