oralix-logo-1431094947
    Toate articolele > > Cum să îți alegi periuța de dinți electrică potrivită pentru tine

    Din păcate, sau din fericire pentru alții, dantura este importantă pentru cartea de vizită a oricărei persoane, indiferent de gen sau de domeniul de activitate. Un zâmbet din toată inimă și cu toți dinții este important și de multe ori ne ajută să depășim niște etape în viața noastră personală și profesională. Facem impresie bună la interviuri, la întâlniri, devenim mai credibili atunci când avem ceva de spus.

     De aceea, îngrijirea danturii este foarte importantă, mai ales dacă moștenirea genetică lasă de dorit.

    După toate statisticile, ne spălăm pe dinți odată pe zi și nu mai mult de 2 minute. Pornind de aici, este clar că e mult mai normal să alegem o periuță de dinți electrică. Motivul principal este de comoditate, iar al doilea motiv ar fi de eficiență. Nu de alta, dar periuața electrică muncește mai mult decât noi, curăță mai eficient dinții și ne este mai ușor să ne mobilizăm să ne păstrăm ritmul de igienă dentară de a ne spăla pe dinți după fiecare masă.

    cum-sa-iti-alegi-periuta-de-dinti-electrica-potrivita-pentru-tine

    cum sa iti alegi periuta de dinti electrica potrivita pentru tine

    Cum alegem periuța de dinți electrică – principalii factori de care să ținem cont la alegerea periuței noastre de dinți

    • Acumulator sau baterie

    Sunt periuțe de dinți electrice care folosesc baterii alcaline simple sau reîncărcabile sau acumulatori nedetașabili în mâner. Cele cu acumulatori sunt mai comode și mai performante. Un alt avantaj al periuțelor cu acumulatori, este faptul că, fiind încărcabile prin inducție magnetică, pot fi folosite în siguranță chiar și sub duș.

    • Indicator de presiune

    Pentru o igienă dentară corectă, trebuie un periaj ferm, dar și delicat în același timp, pentru a nu răni dinții sau gingiile. Dacă se pune prea multă presiune pe dinți, există un indicator acustic și/sau vizual care semnalizează asta.

    • Timpul de încărcare al periuței de dinți electrice și durata de funcționare

    Actuala tehnologie a acumulatorilor este suficient de avansată, încât să permită funcționarea periuței de dinți electrice de 2-3 ori pe zi timp de circa o săptămână. În plus, există un indicator vizual al vieții acumulatorului.

    • Programe de periaj

    Există diverse programe de periaj concepute pentru diferite situații: pentru dinți sensibili, pentru masajul gingiilor, pentru albirea dinților, pentru o curățare mai profundă sau altele. O idee bună ar fi o periuță cu mai multe programe.

    • periuta-electrica-oral-b-pro-7000-black-cronometru

      2 minute, timpul recomandat de medicii dentiști pentru periatul dinților

      Cronometru

    Aparent neimportant, ajută foarte mult la respectarea duratei minime de periaj și deci la o folosire corectă. Odată ce vom începe să folosim o periuță de dinți electrică care are cronometru și ne vom peria dinții timp de minim 2 minute pe ceas, ne vom da seama că de cele mai multe ori, folosim o periuță normală de dinți, omiteam să facem acest lucru și nu ajungeam la durata optimă de periere.

    • Sterilizator pentru capul de periaj

    Unele periuțe au un sterilizator cu ultra-violete pentru dezinfectarea capetelor de periaj. Este important să existe acest sterilizator, pentru că între periaje capetele umede pot deveni un loc favorabil dezvoltării bacteriilor – bacteriile având un rol principal în formarea tartrului.

    • Prețul periuței de dinți

    Este un factor deloc neglijabil. Un preț mai mic este mai convenabil, dar în același timp înseamnă și o dotare mai slabă. Ca și în cazul altor produse, prețul periuțelor de dinți electrice este, de cele mai multe ori, invers proporțional cu calitatea acestora.

    • Tehnologia de periaj

    periuta-electrica-philips-sonicare-dc-hx933204-blog-oralix-foto

    Philips Sonicare Diamond Clean FOTO

    Tehnologia de periaj este cea mai importantă caracteristică pentru alegerea periuței de dinți și se regăsește în două variante:

    → tehnologia de periaj oscilant-rotativă folosită de Oral-B, care asigură o curățire eficientă la 40000 de pulsații și 8800 de oscilații pe minut.

    tehnologia Sonicare de la Philips, care asigură curățare eficientă prin 31000 de pulsații/ minut.

    Pornind de la aceste caracteristici, sunt sigur că veți face o alegere perfectă. Mai jos vă oferim câteva recomandări de periuțe de dinți electrice dintre care să alegeți, fără însă a vă limita. Indiferent de periuța de dinți electrică aleasă, nu uitați să schimbați capul periuței la fiecare 3 luni:

    Oral-B PRO Care 7000

    Philips Sonicare Diamond Clean

    Periuță sonică Sonic Toothbrush GTS2060 Dr. Mayer

    alegerea periutei de dinti electrice

    alegerea periutei de dinti electrice