Dezinfecția stă la baza noilor obiceiuri pe care ni le formăm. Eficiența metodelor de dezinfectare este unul dintre factorii decisivi în alegerea acestora.
Pentru unele suprafețe poate fi suficientă folosirea dezinfectanților, pentru altele, însă, sterelizarea cu raze UV rămâne una dintre cele mai sigure metode de a face acest lucru.
Razele ultraviolete sau raze UV cum mai sunt denumite, sunt radiații electromagnetice ce au o lungime de undă mai mică decat radiațiile luminii percepute de ochiul omenesc.
Ele au fost descoperite în urma unor experiențe de înnegrire a sărurilor de argint sub razele solare. Ulterior, cercetătorii au descoperit puterea bactericidă a acestora și au folosit-o pentru a steriliza diverse instrumente medicale de unică folosință.
În prezent razele UV nu provin doar de la soare, ci și din surse artificiale precum lămpile de sterilizare.
Grație tehnologiei UV și a dispozitivelor care o utilizează, pot fi sterilizate și reutilizate atât instrumente medicale, cât și alte obiecte, precum capaetele de periuță.
În cavitatea bucală se ascund o multitudine de microorganisme. Acestea pot fi atât benefice, cât și dăunătoare pentru sănătatea noastră orală.
Problemele apar atunci când bacteriile dăunătoare sunt semnificativ mai multe decat cele benefice. Acest dezechilibru poate favoriza apariția plăcii bacteriene, a respirației urât mirositoare, gingivitei, parodontitei, sau a cariilor.
Igiena orală o efectuăm cel mai frecvent folosind o periuță de dinți. Acest instrument devine, așadar, un mediu propice pentru ca bacteriile dăunătoare să se depoziteze și înmulțească.
Este putin probabil să ne alegem cu o infecție doar pentru că ne spălăm pe dinți în mod constant. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să neglijăm igenizarea corectă a periuței de dinți.
Dacă nu sunt curățate după fiecare utilizare, periuțele dentare pot deveni un adevarat focar de microorganisme. Fie că sunt provenite din mediul înconjurător(particule de praf), din placa bacteriană detașată de pe dinți în timpul periajului, sau din infecțiile anterioare ale căilor respriatorii, bacteriile rămân pe suprafața periuței de dinți timp îndelungat.
Chiar dacă este igenizată corect și constant, periuța de dinți manuală, sau capetele unei periuțe de dinți electrice trebuie schimbate la 3 luni, ori atunci când medicul tău recomandă.
De când a apărut pe piață, producătorul Dr. Mayer s-a aliniat constant nevoilor clienților săi. Periuța de dinți sonică electrică, cu sterilzator UV GTS2065UV este unul dintre produsele care dovedesc acest lucru.
Cel mai nou produs marca Dr. Mayer îmbină designul elegant cu eficiența și siguranța.
Periuța de dinți electrică se bucură de:
Cele 4 moduri de periaj – Clean, Soft, Whiten și Massage – asigură o îngrijire orală completă, pliată pe nevoi variate.
Încărcarea inductivă cu indicator LED și bateriile reîncărcabile Li-Ion, ecologice, asigură un periaj de lungă durată. Perii DuPot îndepărtează petele de pe suprafața dinților, pentru un zâmbet mai alb obținut în mod natural.
Tehnologia sonică nu este o noutate pentru cei de la Dr.Mayer, nici cea de sterilizare UV.
Cu toate acestea fiecare nou model respectă cerințele clientilor. Față de predecesoarea sa, noua periuță electrică cu sterilizator UV prezintă diferențe atât de aspect cât și de funcționalitate.
Designul este elegant și ușor de folosit. Periuța de dinți se bucură de un mod de periaj în plus, Whiten, și până la 40 000 de vibrații pe minut.
Pentru o igenizare eficientă se recomandă respectarea timpului de sterilizare prezentat în pagina de produs a periuței electrice GTS2065UV.