Blog Oralix - periute electrice si igienca dentara

Cum să avem grijă de periuța noastră electrică

Written by blog-admin | Apr 10, 2017 9:08:10 AM

Una din cele mai bune decizii luate a fost să folosești o periuță de dinți electrică.

Bună alegere.

Acum este foarte important să ai grijă de periuța ta de dinți electrică, pentru a asigura cea mai bună curățenie dinților tăi. Întreținerea periuței de dinți este sinonimă unei eficiente îndepărtări a plăcii și o bună igienă orală cu miros plăcut, deci al unui zâmbet de invidiat.

Întreținerea zilnică a periuței de dinți electrică

  • Clătirea periuței de dinți, după fiecare folosire, sub jet de apă de la robinet, pentru îndepărtarea pastei de dinți rămase și a altor resturi.
  • Încercați să nu puneți prea multă presiune pe dinți. Nu numai că vă creați probleme la dantură, dar perii periuței se vor uza mai repede și totodată curățarea periei ( punctul anterior) va deveni mai puțin eficientă.
  • Păstrați periuța într-o poziție verticală pentru a-i asigura o uscare la aer, fără nici un pericol de apariție microorganismelor.
  • Clătirea cu o apă de gură antibacteriană înainte de periaj poate preveni sau reduce rapid bacteriile așezate pe periuțele de dinți, reducând simțitor pericolul unor infecții.

Alte sfaturi pentru întreținerea periuței de dinți electrică

  • Înlocuirea capului periei de dinți la fiecare trei luni. Operația o faceți prin tragerea pur și simplu, în lungul mânerului, a capului vechi și fixați în același mod un cap nou. Dacă observați că au apărut peri despicați sau culoarea s-a albit până spre jumătatea lungimii, nu mai așteptați termenul de trei luni, schimbați imediat capul periuței. O proastă curățare a periuței de dinți, poate produce probleme mari cavității bucale.
  • La fiecare trei-patru săptămâni este recomandată o curățare a capului periuței de dinți prin înmuiere circa 30 minute într-o solutie: 1/10 înălbitor cu apă, ori 1/4 oțet alb cu apă, ori 3% peroxid de hidrogen. Acest procedeu poate îndepărta mucegaiul sau alte bacterii.
  • Dacă în aceeași zonă păstrați mai multe periuțe de dinți, chiar dacă sunt ale aceluiași propietar, așezați-le suficient de îndepărtate, pentru a preveni contaminarea încrucișată.
  • Întreținerea acumulatorului definește o bună și îndelungată viață a periuței de dinți. Dacă aceasta este prima dată, când utilizați produsul, ar trebui să încărcați complet acumulatorul înainte de utilizare, adică să-l formatați. Prima încărcare poate dura până la 16 ore.
  1. Dacă acumulatorul este Li-ion, formatarea lui se face doar din fabrică în momentul în care se setează capacitatea minimă, la care să nu scadă, sau capacitatea maximă pe care o poate suporta. Pentru o eficiență mai bună a celulelor Li-ion, se recomandă la prima utilizare o revigorare completă a celulelor, ce constă în 2-3 cicluri Descărcare-Încărcare, respectiv folosirea acumulatorului până la descarcare, după care urmează încărcarea completă a acestuia. Timpul de încărcare pentru aceste cicluri este limitat de încărcătorul dedicat sau de protecția din interiorul fiecărui acumulator.
  2. Formatarea se face de fiecare dată, adică descărcat complet, încărcat complet, doar la acumulatorii cu efect de memorie, respectiv Ni-Cd/ Ni-Mh.

Pentru o încărcare mai eficientă a acumulatorului, se recomandă să fie ținut la temperaturi cuprinse între 10-30 grade C. La temperaturi mai mici de 5 grade, eficiența acumulatorului scade considerabil. Dacă acumulatorul nu a fost folosit pe o perioada mai lungă de o lună,se recomandă o încărcare la capacitatea maximă și să fie păstrat într-un loc uscat la temperaturi între10-30 grade C. După o perioadă mai mare de 3 luni, în cazul în care nu a fost folosit sau nu au fost încărcat regulat, se recomandă o revigorare, Descărcare-Încărcare de 2-3 ori, pentru a obține eficiență maximă a celulelor și un timp îndelungat de folosire.

  • La perioade nu prea îndelungate de timp este indicat să curățați atât mânerul cât și suportul periuței cu o soluție de alcool sanitar, de 70%, pentru dezinfectare.
  • Încărcarea acumulatorilor se face de la un încărcător specializat, care se murdărește frecvent de la ce se scurge de pe mânerul periuței, când stă în repaus la încărcat. Acest încărcător se poate curăța cu o cârpă umedă. Deoarece încărcarea este făcută prin inducție, nu este necesar să-l scoateți de sub tensiune în timpul curășirii.
  • O idee bună pentru a păstra fără probleme, încărcătorul curat, este să luam un pad cosmetic pe care să-l găurim cu foarfeca la mijloc, și să-l așezăm peste încărcător, lăsând astfel protuberanța de încărcare liberă.
  • Unele metode de curățare a periuței de dinți, inclusiv utilizarea unui cuptor cu microunde sau a unei mașini de spălat vase, ar putea deteriora peria. Producătorii nu au proiectat produsele, pentru a rezista la aceste condiții.

 

Toate aceste sfaturi sunt generale, adică sunt valabile atât pentru periuțele de dinți cu cap oscilant, căt și pentru cele cu cap sonic.

Și nu uitați că dacă „cu un măr pe zi ține doctorul departe”, cu două periaje pe zi îl țineți și pe dentist.